V Snine oficiálne odštarovali rekonštrukciu hál priemysleného parku

27.10.2005 Snina

Snina 27. októbra (TASR) - V areáli Vihorlatu v Snine dnes oficiálne spustili rekonštrukčné práce na výrobných halách, ktoré sú súčasťou realizácie prvej eta...
Snina 27. októbra (TASR) - V areáli Vihorlatu v Snine dnes oficiálne spustili rekonštrukčné práce na výrobných halách, ktoré sú súčasťou realizácie prvej etapy priemyselného parku. V 1. štvrťroku budúceho roka v nich nájde pracovné uplatnenie 340 ľudí.

Rekonštrukcia výrobných hál sa začala na základe dohody medzi mestom Snina a Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). \"V rámci týchto stavebných prác sa zrekonštruujú štyri výrobné objekty, do ktorých vstúpia štyria investori. Podľa harmonogramu by rekonštrukcia mala byť ukončená v prvom kvartáli budúceho roka, kedy sa začne aj nábeh výroby všetkých štyroch investorov, \" uviedol dnes pre TASR predseda Zboru zástupcov Združenia Priemyselný park v Snine Svätoslav Husťák. Dodal, že celkové náklady na prvú etapu prestavujú vyše 101 miliónov Sk. Zo štrukturálnych fondov získali Sninčania 94 miliónov a tamojšia samospráva kofinancuje projekt vo výške 6,6 milióna Sk.
Výška investícií 4 investorov v uvedených halách predstavuje 162 miliónov Sk. \"Spomínanými investormi sú humenská s.r.o RMR Slovakia, ktorej predmetom podnikania je výroba teleskopických hydromotorov, MOPS PRESS z Belej nad Cirochou, ktorá sa bude orientovať na výrobu náradia, sninská akciová spoločnosť DEL Casting, orientujúca sa na výrobu tlakových lejacích strojov a GHG Slovakia zo Zemplínskych Hámrov, \" povedal Husťák.
V ďalších výrobných halách, ktoré sú súčasťou 2. etapy, majú pôsobiť ďalší 2 investori. \"Investori sú známi, avšak zatiaľ si neprajú byť menovaní, \" konštatoval Husťák. Doplnil, že títo investori v parku preinvestujú 166 miliónov Sk. V roku 2007 by mali vytvoriť 124 nových pracovných miest. Ich počet bude postupne narastať a v roku 2011 by mal predstavovať 260 miest.
Výstavba priemyselného parku s celkovými rozpočtovými nákladmi vo výške asi 310 miliónov Sk sa realizuje v areáli sninského Vihorlatu na ploche necelých 11 hektárov.
Priemyselný park v Snine, ktorého cieľom je znížiť nezamestnanosť a eliminovať dosahy straty pracovných miest v sninskom regióne, má vytvoriť zhruba 1 000 nových pracovných miest.
 

Vyberte región